Eszközállomány fejlesztés és korszerűsítés Farkasgyepűn

(TIOP-2.2.6-12/1B-2013-0049))

Projekt címe: Struktúraváltás támogatása a járó- és fekvőbeteg- ellátás fejlesztésével konstrukció keretében eszközállomány fejlesztés és korszerűsítés Farkasgyepűn

Projekt azonosítószáma: TIOP-2.2.5-09/1-2010-0006

A projekt teljes költségvetése: 157.942.131 Ft


A Veszprém Megyei Tüdőgyógyintézet az uniós projekt segítségével komoly fejlesztést hajtott végre eszközállományának fejlesztésében, korszerűsítésében, bővítésében.

Célok

A beszerzett eszközök segítségével a várólisták rövidítése, pontosabb állapotfelmérés és prognózis biztosítása, illetve magasabb színvonalú, a kor technikai elvárásainak megfelelő betegellátás az intézet célja. Az új műszerek beszerzésével kiválthatóak egyes a betegeket jobban megterhelő, drága, hosszabb kórházi ellátást igénylő kezelések.

Eredmények

A Veszprém Megyei Tüdőgyógyintézet a projekt keretében beszerzett eszközei között szerepel az alváslabor fejlesztéséhez 2 db online poliszomnográfia végzésére alkalmas vizsgálóberendezés a terápia biztosításához szükséges titráló készülékkel és elemző munkaállomással. Az alvási apone szindróma, rendkívül gyakori betegség, a lakosság 2-5%-át érinti, a terápia eredményeként számukra szinte új élet biztosítható. A non-invazív lélegeztető labor kialakítása – szakkórház lévén szükségszerű a régióban –, 2 db non-invazív lélegeztető készülék 2 db betegőrző monitor beszerzése mellett szakemberképzéssel tudja megvalósítani az intézmény.

A bronchológiai labor folyamatos szinten tartása mellett annak fejlesztésére is szükség volt, a projekt keretében videobronhoszkópos tornyot, endoszkópos ultrahang diagnosztikai berendezést és ultrahangos bronchoszkópot vásárolt az intézet, a tüdőtumoros betegek számára pár perces, minimális invazivitású és több információt adó vizsgálatot nyújtva a drága, több napos műtéti beavatkozást kívánó vizsgálatok helyett. A tüdőgyógyintézet mindezek mellett lecserélte az elavult hasi ultrahang berendezését.

Letölthető dokumentumok: