Új röntgengépek beszerzésével energia-megtakarítás elérése

(KEOP-5.6.0/E/15-2015-0045)

Projekt címe: „Egészségügyi eszközök energia-megtakarítást célzó beszerzésének támogatása” konstrukció keretében „Új röntgengépek beszerzésével energia-megtakarítás elérése Farkasgyepűn” elnevezésű projket szakmai tartalma

Projekt azonosítószáma: KEOP-5.6.0/E/15-2015-0045

A projekt összköltsége: 200.340.900,- Ft

Támogatás mértéke %-ban: az elszámolható költségek 100 %-a


A Veszprém megyei Tüdőgyógyintézet egy digitális röntgenfelvételi, átvilágító rendszert és egy mobil digitális tüdőszűrő-buszt szerzett be.


CÉLOK:

A tüdőgyógyintézet diagnosztikai palettájának fejlesztésével a megye betegellátásának színvonala jelentősen növelhető.

A szűrőbusz éves vizsgálatainak száma 35000 db, az intézeti átvilágítóé 2170 db fölé emelhető az új röntgenberendezések beszerzésével.


EREDMÉNYEK:

A projekt keretében az intézet egy digitális röntgenfelvételi /átvilágító rendszert (30/90 fokos dönthetőségű távvezérelt vizsgáló asztallal, beépített 43” 43 cm-es dinamikus flatpanel detektorral, folyamatos és impulzus üzemű átvilágítással, digitális képtárolással) és egy mobil digitális szűrőbuszt szerzett be felépítménnyel, mobil digitális tüdőszűrő berendezéssel és számítógépes rendszerrel.

A két új röntgengéppel lehetőség nyílott a régi, nagyfogyasztású röntgengép leselejtezésére, illetve a folyamatosan szervizre szoruló tüdőszűrő busz cseréjére. Az intézmény energiát takarít meg, illetve az új eszközök segítségével csökken az üvegházhatású gázok kibocsátása.

Letölthető dokumentumok: