Alvásdiagnosztika

Ha Ön nem alszik megfelelő minőségben éjszaka, akkor rengeteg problémát fog tapasztalni amikor ébren van. Az is ismert, hogy számtalan betegség tünete lehet az alvászavar (pl.: belgyógyászati betegségek, reumatológiai, neurológiai, pszichiátriai betegségek, endokrin zavarok stb). Ezektől a betegségektől (és következményeiktől) nemcsak az érintett személy, hanem környezete is szenved. Ki ne forgolódott volna életében legalább egyszer álmatlanul a horkoló hálótárs mellett?

Ha a fenti problémákat tapasztalja, mielőbb vegye fel velünk a kapcsolatot!

Az alvásdiagnosztikai vizsgálatok minden esetben előzetes időpont egyeztetéssel vehetők igénybe!

Információ

Időpontfoglalás:

  • Novák Judit (asszisztens): 06/30/328-7791
  • Keddtől péntekig 19:00-tól 21:00-ig hívható!

Árak:

    A vizsgálatok ingyenesek, de beutaló kötelesek.

    Buszsofőröknek a jogosítványhosszabbitáshoz a vizsgálat 30 ezer Ft, 3 napon belül orvosi szakvéleményt kapnak!

Orvosaink:

  • Dr. Könnyid Mária tüdőgyógyász, belgyógyász
  • Dr. Várdi Visi Katalin tüdőgyógyász, somnológus

Vizsgálatok

Polysomnographias szűrés

A vizsgálat során egy olyan készüléket helyeznek fel Önre, ami folyamatosan monitorozza a szív, tüdő és az agy tevékenységét, a légzésmintázatot, a kar- és lábmozgást, a vér oxigénszintjét az alvás során.

Poligráfiás szűrés

Az egyéjszakás vizsgálat során egy kisméretű műszert helyezünk el a mellkason, amelyhez néhány, a testen és a karon viselt érzékelő tartozik. A vizsgálat, egyszerűségéből adódóan nem igényel folyamatos szakasszisztensi felügyeletet.

CPAP terápia

A CPAP, az angol countinuous positive airways pressure szavak kezdőbetűiből tevődik össze, amely folyamatos, pozitív levegőnyomást jelent magyarul.

A CPAP készülékek, a levegő folyamatos befúlyását végzik állandó, kismértékű túlnyomáson. A CPAP a garatfalra fejti ki hatását, megakadályozva annak alvás alatti elzáródását, kóros mértékú beszűkülését, valamint meggátolja a lágy szövetek rezgését, amely horkolási hangot adja.

CPAP kontroll

CPAP-os betegek évi felülvizsgálata somnológus által.